A partir de l’1 de març, Hermes Comunicacions serà l’arrendatari de les llicències de televisió de Canal Català, segons l’acord que van segellar aquest dijous els propietaris d’ambdós grups, Joaquim Vidal i Nicola Pedrazzoli. Ara, tant l’acord com la nova graella estan pendents de rebre el vistiplau del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

El Punt Avui Televisió, que espera començar a emetre a finals de març, serà un canal informatiu que es basarà en els continguts que generen els mitjans de l’òrbita d’Hermes, els quals seran analitzats mitjançant diferents gèneres televisius (entrevistes, tertúlies, debats, etc.).

El diari explica que el gruix d’actualitat es concentrarà al vespre-nit amb diferents espais, però que els continguts informatius hi seran presents durant tot el dia, tant amb espais temàtics (culturals, esportius, econòmics, etc.) com amb titulars d’actualitat que apareixeran de forma permanent i amb butlletins informatius cada hora.

Xevi Xirgo i Emili Gispert dirigiran els continguts

Hermes destaca que  tenir una televisió pròpia suposarà una millora per als productes del grup, especialment per als webs d’El Punt Avui i El 9 Esportiu, ja que els continguts televisius estaran a disposició, en alguns casos en directe, per als seus lectors i subscriptors digitals.

Els continguts del nou canal estaran dirigits per Xevi Xirgo, director d’El Punt Avui, pel que fa a les informacions d’àmbit general, i Emili Gispert, director d’El 9, pel que fa als continguts esportius. Els responsables del nou canal seran el conseller delegat d’Hermes, Joan Vall, i la vicepresidenta, Lídia Vidal.

El grup gironí considera que aquest acord és un pas més en la seva aposta estratègica de futur que li ha de permetre fer front amb més garanties als reptes del sector de la comunicació.

Adéu a Canal Català

L’arrendament de les llicències es produeix després que no hagi funcionat la nova etapa amb orientació independentista adoptada per Canal Català el setembre de 2012, just després de la frustrada operació per llogar la freqüència de RAC105tv i arribar a tot Catalunya, la qual tenia el vistiplau del CAC i que no va arribar a bon port després que Godó es fes enrere.

Actualment, Canal Català, creat el 2005, té una cobertura del 50% del Principat i cobreix el 80% de la població. Un dels objectius d’Hermes és poder millorar les zones fosques de cobertura del nou canal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram