El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el Projecte de llei que modifica els requisits d’accés i els terminis dels diferents col·legis professionals de l’àmbit de la comunicació. Amb aquest canvi legislatiu, els professionals sense titulació universitària però amb anys d’experiència es podran col·legiar al Col·legi de Periodistes de Catalunya; el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya; el Col·legi de Publicitàries i Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, i el Col·legi Professional de Disseny Gràfic de Catalunya.

El Govern explica que, quan es van crear aquests col·legis, es va establir un període transitori per a la incorporació dels professionals sense titulació universitària específica, però sí amb experiència en el seu camp. “La manca de recursos econòmics i personals dels col·legis en el moment de la seva creació va fer que molts professionals no fossin informats d’aquesta possibilitat”, assenyala, motiu pel qual actualment hi ha molts professionals que exerceixen aquestes professions des de fa molts anys i que no poden col·legiar-se perquè no tenen les titulacions exigides per les respectives normatives.

Amb aquesta mesura es busca ampliar el termini d’incorporació dels professionals que exerceixen en l’àmbit de la comunicació, alguns ocupant llocs de responsabilitat, a més de resoldre algunes qüestions que impossibiliten la col·legiació de professionals com ara els fotoperiodistes.

Actualment no estan col·legiats més del 60% dels professionals de l’àmbit de la comunicació, segons dades dels mateixos col·legis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram