José Manuel Peñalosa (foto: Efe).El consell d’administració de RTVE ha nomenat com a president en funcions José Manuel Peñalosa, que des del juny del 2012 n’és conseller, per substituir provisionalment Leopoldo González-Echenique, que tal i com es preveia, ha dimitit en la reunió d’aquest dijous. En una carta dirigida als treballadors, però, Echenique no ha fet referència als problemes econòmics que travessa RTVE i ha argumentat la seva decisió per “motius estrictament personals”, assegurant que és “el millor per a la casa”.

Nascut a Girona el 1959, però de Zamora d’adopció, José Manuel Peñalosa va ser assessor del consell d’administració de la corporació de 2008 a 2012, quan va ser escollit conseller. Amb anterioritat, Peñalosa havia estat assessor parlamentari del grup popular al Congrés de Diputats en matèria audiovisual i de telecomunicacions (1999-2008), i abans, diputat del PP durant dues legislatures en les quals va exercir de vocal (1993-1996) i portaveu del grup (1996-1999) en la comissió de control parlamentari de RTVE.

El nou president ha estat escollit amb els vots favorables de la resta de consellers proposats pel PP (Luis Ciriza, Fernando Navarrete, Rosario López i Andrés Martión), i l’abstenció dels de PSOE (Miguel Ángel Sacaluga), CiU (Òscar Pierre) i IU (Teresa Aranguren). A López, Martión, Sacaluga i Aranguren els va caducar el mandat el gener de 2013. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram